Bu Blogda Ara

2 Ağustos 2013 Cuma

Tatile Gidiyorsunuz Ama Tüm Hazırlıklar Tamam Mı?

Merhaba
Yazın gelmesiyle hemen hemen herkes tatil yerlerine, deniz kenarlarını ve yazlıklarına gitmeye başladı. İstanbul bana emanet ben hep buralardayım sorun yok hem hiç de özenmiyorum ki ben. Napcam deniz kenarında güneşlenip, çikolata tenli olup, bol bol dinlenip stres atıp İstanbul'a geri gelmeyi. Neyse kıskanmıyorum yani sorun yok.

Tatile gidiyorsunuz tüm hazırlıklar tamam. Emin misiniz tamam mı? Ya eksiğiniz varsa? 
Bavulunuzda mutlaka olması gerekenler neler?
Nivea Aqua Sensation Nemlendici Krem
İlk olarak mutlaka ama mutlaka cilt bakım ürünlerini yanımıza almayı unutmuyoruz. Ortam, sıcak, soğuk farketmez. Güzel bir cildin ilk adımının nemlendirmek olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden nemlendirici, göz kremi, dudak koruyucu krem, vucüt losyonu ve ayak kremini mutlaka bavula ekliyoruz.
Tavsiye- Karma/Yağlı bir cilde sahipseniz ve "bu sıcakta yüzümde kalıp gibi kalmasın, hemen emilen bir nemlendirici istiyorum" diyorsanız Nivea Aqua Sensation Nemlendici Kremi deneyebilirsiniz.
Arko Nem Güneş Sonrası Bakım
Yaz tatili demek güneş demek. Bu yüzden güneşten korunmak için krem, bronzlaştırıcı krem ve güneş sonrası losyonunu çantaya mutlaka koyuyoruz. Özellikle güneş sonrası losyonunu ihmal etmeyin. Güneşte kaldıktan sonra nemini kaybedip gerilen cildinizi nemlendirecektir.
Tavsiye- Güneş sonrasında özellikle çok fazla güneşe maruz kaldıktan sonra severek kullandığım fısfıslı Arko Nem Güneş Sonrası Bakımını tavsiye edebilirim. Hem harika kokuyor hemde nemlendirici etkisiyle ciltte oluşan gerginliği anında gideriyor.
Head&Shoulders Kepeğe Karşı Etkili Ekstra Nemlendirici Bakım 
O kadar sıcak olunca ve her gün denize girince her gün devamlı duş almanız gerekecek. Saç bakım ürünlerinizi ve duş jellerinizi yanınıza almayı unutmayın. Özellikle saçınız güneş ışınları ve deniz suyu yüzünden oldukça yıpranacaktır. Saç tipinize uygun, şampuan ve saç kremini düzenli olarak kullanarak bu yıpranmayı en aza indirebilirsiniz. Gün içerisinde de UV koruması içeren saç ürünlerini saçınıza sıkarak koruma sağlayabilirsiniz.
Tavsiye-Pek çok şampuan kullandım ama en beğendiğim ve kuru saçlarıma iyi gelen bu şampuanı deneyebilirsiniz. İçerisinde bulunan badem yağı saçınız için ekstra nem kaynağı oluyor. Üstelik harika kokuyor.
Rimmel London Kate Moss Matte Lipsticks - 107
Gündüzleri denizde geceleri eğlencede... Devamlı dinlenme, kafa dinlemede bir yere kadar. Eğlenmek için mutlaka dışarıya çıkılacaktır. Bu yüzden makyaj malzemelerinizi yanınızdan ayırmayın. Makyaj malzemesi çantaya girdi mi yanında direk makyaj temizleme ürünleri de o çantaya girer.
Tavsiye-Hava ne kadar sıcaksa makyaj yapma isteğim o kadar az oluyor. Bu yüzden elim hep olabildiğince sade şeylere gidiyor. Cildinize uygun bir BB krem ve sade bir göz makyajının yanında dudaklarını ön plana çıkaracak koyu bir ruj kullanarak makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Böylece makyajınızda bir denge olacak.

Bunların haricinde ufak tefek ama çok önemli olan
oje,aseton,pamuk,günlük ped ve hijyenik ped,pansuman malzemeleri,tarak, saç bandı,toka, telefon ve laptop sarjı, diş fırçası ve macun...

Benim aklıma gelen ve bavul hazırlamada göz önüne bulundurduğum malzemeler bunlar.  
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle...

Tatile gitmeden bilmeniz gereken 36 şeyi öğrenmek isterseniz tık tık

6 yorum:

  1. Canım çok güzel bir yazı olmuş bu :) İstanbul sana, İzmir bana emanet :)

    YanıtlaSil
  2. Yararlı bir yazı olmuş ama ben de şehrin bekçiliğini yapanlardanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene böyle oldu bakalım seneye artık :)

      Sil
  3. yazı için teşekkürler.. bende sevmiyorum yazın sıcakta makyajı. o sebeple az ürünle gidiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcakta makyaj çok zor oluyor gerçekten de :/

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...