Bu Blogda Ara

15 Ağustos 2013 Perşembe

Head&Shoulders ve Elseve Karşılaştırması (Nemlendirme)

Merhaba
Ara ara saç bakımı ile ilgili olan yazılarımda saçlarımın çok fazla kuruduğundan ve yıprandığından bahsediyordum. Bu yüzden nem takviyesi içeren şampuanlara yöneldim. Nem sağlayan ve en çok göze batan iki marka var. 

İlki Head&Shoders'in yeni çıkardığı badem yağı içeren ekstra nemlendiricili şampuanı. Diğeri ise reklamlarda ve billboardlarda sıklıkla tanıtımlarını gördüğümüz Lorel Elseve Nem Kolojen 48 saat nemlendirme vaad eden nemlendirici şampuan.  
Head&Shoulders Ekstra Nemlendirici Bakım ve Loreal Elseve Nem Kolajen 48 Saat
Ambalajları ile karşılaştırmaya başlayalım. Head&Shoulders'ın her şampuanın da kullandığı klasik ambalaj badem yağlı serisinde de devam etmiş. Elseve de ise daha çok göze batan renkler ve gramaja bağlı olarak daha şişkin bir ambalaj hakim.

Head&Shoulders'ın 400 ml ve 700 ml; Elseve'in 350 ml ve 650 ml olmak üzere iki çeşidi var.

Fiyat olarak Head&Shoulders daha pahalı. İndirimsiz 400 ml fiyatı 10 lira civarında. Elseve de ise 650 ml şampuanı 10 liraya alabiliyorsunuz. Yani hemen hemen iki katı kadar bir fiyat farkı var. 

Ve son olarak gerçekten nemlendirme sağlıyorlar mı? Her iki şampuanı da kullandım,birer kutu bitirdim (hatta Elseve'den iki kutu). Elseve en başta saçıma çok iyi geldi. Gerçekten nemlendirdi ve daha canlı,bakımlı durmasını sağladı. Bunda aynı serinin saç kreminin de etkisi vardır mutlaka. Ama 1 ay kadar kullandıktan sonra saç derimi aşırı kuruttu ve kepek sorunu yaptı. Bu yüzden kullanmayı bıraktım. Head&Shoulders ise bu nemlendirmeyi saç kremine gerek kalmadan gerçekleştirdi. Saçlarımı o kuru halinden kurtardı. Üstelik bir kutu bitirmeme rağmen saç derimde de kuruma yapmadı.

Ama siz yinede "Ben saçımda kimyasal istemiyorum. Kuru saçlarım için kendi saç maskemi yapmak istiyorum" diyorsanız tık tık

Kuru saçlarıma ben çareyi Head&Shoulders'da buldum. Vazgeçmeye de niyetim yok. Saç bu!
 Yazın güneş ışınlarından yıpranır ve kurur,kışın rüzgar ve yağmurdan. 

12 yorum:

  1. Saçlarım için denemediğim , kullanmadığım şey kalmadı şu an ise johnsons baby şampuanı kullanıyorum içerisinde fazla katkı madde olmadığı için yararlı olucağını düşündüm eğer bundan da memnun kalmazsam son çarem head&shoulders :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onunda içinde SLS varmış bende yeni öğrendim,çok masum değilmiş :)

      Sil
    2. Hadi ya :/ yine de diğer şampuanlara göre bundan memnun kaldım tek sorunu fazla köpürmemesi onun için de baya pompasına basmaktayım :)) normalde banyodan çıktıktan sonra saçlarımı taramak çok güç olurdu ama johnsons baby yumuşacık yapıyo bu özelliğini sevdim

      Sil
    3. Denemedim hiç ama deneyeceğim mutlaka bir ara :)

      Sil
  2. Evet maalesef bebek şampuanları da göründükleri kadar masum değiller. Ne acı değil mi? Bebeklere bile onlarca kimyasal yüklüyoruz bir yıkamada.
    İçerikleri bir kenara bırakırsak (bırakabilirsek tabii!) benim kuru saçlarım için tercih ettiğim şampuanlar Johnson Baby, Dalin ve Dove
    Her üçünden de nemlendirme açısından memnun kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz kendimiz için bile bazı ürünleri bitkisel seçmeye yada evde yapmaya çalışırken, bebekleri kendi ellerimizle kimyasala boğmamız gerçekten çok acı.. Ama kimyasal her yerde artık kaçınılmaz gerçek malesef.
      Bebek şampuanı denemedim saçıma hiç ama aklımda mutlaka. Saçlarım biraz kendisine gelsin deneyeceğim :)

      Sil
  3. Ben de ilk çıktığından beri ki yaklaşık 10 yıl oldu yanlış hatırlamıyorsam Head&Shoulders kullanıyorum. İlk olarak kepeklenme sorunum vardı kuruluktan dolayı o geçti, şimdi ise kaşınma karşıtı okaliptuslusu çıktı. Ona devam ediyorum. Cidden bana göre her saç için ideal olabilecek bir şampuan :) Bir de kremini yapsalar güzel olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kremi ve saç maskesi var zaten canım :) Watsons'ta bir alana ikincisi %50 indirimli. Saç kremi ve maskeyi toplam 19 liraya aldım

      Sil
    2. Okaliptuslusu yok ama yanlış bilmiyorsam. Normalini denedim ama İpek kadar etki etmedi. Ben okaliptusludan bahsediyordum ;)

      Sil
    3. Hee evet haklısın,birkaç serisinin saç kremini çıkartmış yalnızca :)

      Sil
  4. Merhaba, benim tek derdim elektriklenmesinin önlenmesi. parlaması filan umrumda değil. dışarı çıkarken şekillendirici kullanmak zorunda kalmayayım yeter parlamasa da canlı görünmese de olur. bu durum için hangisini önerirsiniz acaba.
    not:bu arada saç maskesi tarifi verdiğiniz link ölmüş. ufak bir katkım olur diye yazayım dedim ki bilgi istemeye yüzüm olsun :)
    )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elektriklenme sorununu bende çok fazla yaşıyorum ama kesin bir çözümünü bulamadım malesef :/ Eğer dalgalı saçlara sahipseniz 7/24 tarzı durulanmayan saç kremlerini saçınız nemliyken sürüp vigo ile kurutun. Gün içerisinde de elektriklenmeyi önlemek için nemlendirici saç spreylerinden faydalanabilirsiniz :) Umarım işe yarar söylediklerim bende aynı yöntemleri uyguluyorum

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...