Bu Blogda Ara

2 Eylül 2013 Pazartesi

Dermatologa Gittim :Paraben Savaşı!

Merhaba
Aslında bugün sizinle Dermokil Maske deneyimlerimi paylaşacaktım. Ancak hafta sonu ani bir kararlı annemle beraber kendimizi dermatolog karşısında bulduk. Cildize o kadar çok ürün kullanıyoruz ki hem cilt hemde gözenek durumumuzu öğrenmek istiyorduk.

Doktor 
"gözeneklerimin ve cildimin durumunun iyi olduğunu ancak paraben içermeyen ürünlere yönelmemin daha iyi olacağını
"makyaj temizleme sütünü bırakmamı, karma olan cildimi yağlandırdığını bununda sivilce oluşumuna neden olduğunu"
söyledi.

Başta söyledikleri çok mantıklı geldi. Şu meşhur sürünce beyaz olan sivilce kreminden (ilaç adı vermek istemiyorum) ve nemlendirici yazdı. Ama eve geldiğimde nemlendiriciyi araştırırken öğrendim ki içeriğinde 4 tane paraben bileşimi var! Hem paraben içermeyen ürün kullan diyip hemde böyle bir krem yazmasının mantığı nedir bilmiyorum. Sanırım kendi kremimi kendim bulsam daha doğru bir seçim yapmış olacağım.

Ben de hafta sonu temel ihtiyaçları içeren turuncukasa.com alışverişi yaptım. Sanırım yarın ya da öbür gün elimde olur yazısını mutlaka sizlerle paylaşırım. Elimdeki nemlendiriciyi bitene kadar kullanmak istiyorum. Ama ya bittikten sonra neye devam edeyim? 
Kafamda 3 tane krem var aslında. Bioderma Sebium Mat cildi matlaştıran, yağ fazlasını emen ve parlamayı önleyen bir nemlendirici. Bu özellikleri okuyunca harika bir makyaj bazı olacağını düşündüm. Diğer seçenek Yves Rocher Organik Nemlendirici. Hakkında pek bir bilgim yok. %99 organik içeriği varmış. Son olarak Bioderma Sebium Pore Refiner. Gözenek görünümünü azaltan ve cildi matlaştıran nemlendirici.

Bu üçü arasında kullandığınız var mı? Ya da bana karma ciltler için önereceğiniz nemlendirici var mı?  Ve son bir rica daha. Sizin,annenizin ya da bir yakınınız kullandığı kırışıklık karşıtı (+C vitamini içerirse güzel olur) ve gerçekten işe yarayan nemlendirici önerileri de yaparsanız çok mutlu olurum. Doktor anneme de paraben içeren nemlendirici yazmışta :(

Olumlu yada olumsuz bütün yorumlarınızı bekliyorum.

31 yorum:

  1. Benimki de karma clinique'in iki ürünü çok iyi geldi bi tanesi moisture surge ikincisi dramatically different gel. İkisi de jel formunda olduğundan karma ciltlere uygun yağlandırma yapmıyor ekstradan:) moisture surge kullanmaya başladığımdan beri de yüzümde sivilce çıkmamaya başladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle "sivilce çıkmamaya başladı" cümlesi kulağa harika geliyor :) Çok sevindim senin adına, iki kremi de not aldım

      Sil
    2. Clinique moisture surge ben de kullanıyorum ve çok memnunum, fazla karma bi cildim var, kuru yerler olmasına rağmen yağlı bölgeler çok yağlı, ona rağmen hem kuru hem yağlı bölgelere çok iyi geliyor.

      Sil
    3. Aklıma yattı sanırım bu krem :)

      Sil
  2. Bende clınıque kullanıyorum içinde paraben kurşun parfüm gibi maddeler bulunmuyor, bir dene istersen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen clinique öneren çok fazla insan var,elimde ona gidiyor.

      Sil
  3. Doktorun yaptığı biraz tutarsız olmuş ama bence bi süre de olsa onun dediklerini kullanmalısın. Sivilcelerimden çok çekmiş biri olarak bugüne kadar ne zaman doktorumun verdiği ilaçlardan çıktıysam daha daha kötüsüyle karşılaştım. Artık yüzümde doğru düzgün sivilce bile çıkmamasına rağmen hala düzenli olarak doktora gidiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivilce ilacını kullanıyorum ama nemlendiricideki aşırı paraben gözümü korkuttu açıkcası :/

      Sil
  4. Temizleme sütleri bana hep gereksiz gelmiştir nedense :) daktır doğru söylemiş aslında,arada süt kullanıyorum benim karma ciltte sivilce alan çıkarmıyorlar gerçi ama ciltten cilde değişiyor tabi.
    sanki biodema alsan güzel olacakmış gibi hissediyorum canım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bıraktım artık sütü,bakalım etkisi ne olacak :) Çokta seviyordum :(

      Sil
  5. Bioderma benim de dermatoloğumun önerisiydi ancak kullanalı o kadar uzun zaman oldu ki adını anımsayamıyorum. Ama hala makyajımı sildikten sonra temizleme jelini kullanıyorum ve çok da memnunum. Sabah-akşam düzenli kullanımla sivilce sıkıntısı yaşamayacağını söyleyebilirim. (cildim karma)
    Krem olarak Burt's Bees kullanıyorum bir süredir. Çok az miktarı yüzümü bütün gün nemlendirmeye yetiyor ve parlama da yapmıyor. Ondan önce de Bioderm Skin Ergetic kullanıyordum. Gündüz kremi güzel ama gecesi bana birazcık yağlı geliyordu. Dilerim yüzünün seveceği nemlendiriciyi bulabilirsin, senelerimizi alıyor doğru ürünleri bulmak yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma canım doğru kremi bulmak bi çile bulduktan sonra istikrarlı olarak kullanmak ayrı bir çile. İyi gelse bile acaba şunuda mı denesem diye diye yüzümüz mahvoluyor

      Sil
  6. Canım kiehls de c vitamini seumu var ona bakabilirsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzelim. Not aldım adını mutlaka söyleyeceğim anneme :)

      Sil
  7. Yves Rocher ürünlerini şiddetle tavsiye ediyorum, ben bayılıyorum. Pure System serisi çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yves Rocher'ın bütün ürünlerini almak istiyorum! Çok güzeller gerçekten de :)

      Sil
    2. Evidence vücut sütü bir harika kokuyor, hem de kokusu çok kalıcı :)

      Sil
    3. Mutlaka deneyeceğimm :)

      Sil
    4. ben nefret ediyorum :) bunu daha önce söylemiş miydim :))Pure System serisinin içeriklerine bakarsan kimyasal savaşı gibi. doğal içerik doğal kozmetik adı altında geziniyorlar bence. makyaj ürünlerinin üretiminin de golden rose tarafından yapıldığını okumuştum bir blogda geçenlerde.

      Sil
    5. Gerçekten mi :S İlk kez duyuyorum bunu canım

      Sil
    6. birde doğal bir ürünün kokusunun kalıcı olma ihtimali yok yani mantıken düşünürsek eğer .en koku salan doğal ürün çiçeklerdir. koparıldıktan 2 3 gün içinde solar ve solması ile birlikte koku azalır. hatta kurumuş bir çiçekten koku almanız namümkündür. peki bu kalıcı kokular neyle sağlanır?? yada %99 organik içerikte tek yapay şey renklendirici miymiş vs vs kafamda deli sorular:) sadece bu marka için değil tabiki bu söylediklerim hepsi aynı terane freshlook kullandım bende renkli nemlendiricisini ve sivilce kurutucusunu. fena sayılmaz hatta benim cil bakım uzmanım tavsiye etmişti. sivilcelerimi bu seri ile gönderdim hayatımdan:)
      http://www.vanilyaclub.com/guzellik-kozmetik-urunleri/858-fresh-look-tinted-day-moisturizer-spf-30-gunesten-koruyan-renkli-gunduz-nemlendiricisi.aspx linkten bakabilirsin:))

      Sil
    7. Teşekkür ederim canım,elimdeki nemlendiricim bitsin mutlaka göz önünde bulunduracağım bunuda :)

      Sil
  8. canım bioderma urunleri cok cok cok guzel. Pore refiner ı onerebilirim ayrıca bioderma sebium akn , sebium serum ve sebium aı da cok cok guzel.
    Ayrıca su an dermoeczane.net de biodermanın bir cok urununde %64 indirim var. Guvenilir ve ilgili bir site kesinlikle tavsiye ederimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen var ya seeeen,harikasın!!! Çok teşekkür ederim canım ya çokk

      Sil
    2. Canim bu arada benim cildim normalden karmaya donuk ama hic bir zaman parlama sorunu yasamadim . Buna ragmem yukarida saydigim hic nir bioderma urunu cildimde kurumaya yada hassasiyete yol acmad o konuda korkun olmasin yani ve ustune nemlendirme konusunda bana yazin hatta yilin cok buyuk kismi yeterli geliyor ki pore refiner i da sadece hassas ve t bolgeme gore daha kurunolan yanaklarima kullanmama ragmen bir sorna yol acmadi:)

      Sil
    3. Sağol bilgiler için canım,gerçekten çok yararın dokundu :)

      Sil
    4. Rica ederim canim yardimim dokunduysa inan cok mutlu olurum bende :)

      Sil
  9. Bioderma Sebium Pore Refiner'i kullanıyorum şuan, gözeneklere karşı kalıcı bir etkisini gözlemlemedim gerçi kalıcı çözüm olucak bir ürün olduğunu da sanmıyorum fakat parlamayı önlemesinden dolayı çok memnunum.özellikle yaz için ve makyaj altınakullanmak için çok uygun.ama cildinin karma olduğundan bahsetmişsin biraz kurutabilir nemlendirici kategorisi için uygun değil bence.benim çok memnum olduğum la roche posay effaclar k var cildi yenileyici özellikte.bir araştır istersen beklentilerine uygunsa tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kurutmasından çekiniyorum. Kış da geliyor.Effaclar K ya göz atacağım ama hemen. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  10. Biodermadada parafilm var maalesef aldıktan sonra baktım içeriğine kullanıcı yorumlarından yola çıkarak almıştım ama maalesef fena halde sivilce yaptı,öyle böyle değil.Bioderma hydrabio rich serisini kullandım cildim mahfoldu kesinlikle önermiyorum

    YanıtlaSil
  11. Bende kullanıcı yorumlarından yola çıkarak (dr umda bioderma ile beraber 2-3 marka önermişti ) bioderma hydrabio rich nemlendiricisini aldım ve aldıktan sonra içeriğinde parafilm olduğunu gördüm.Maalesef cildimde ciddi şekilde sivilceler çıktı hemde ne sivilceler,mahfoldu resmen cildim hiç memnun değilim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...