Bu Blogda Ara

27 Temmuz 2013 Cumartesi

Yıpranan Saçlar!

Merhaba iyi akşamlar herkese
Şu son bir iki haftadır bu haldeyim;
Kıvır kıvır olan saçlarımla bu aralar başım belada. Tanıyamıyorum kendimi. Yoluk yolu oldular, dalgalarım gitti. Saçımda boya yok. Mutlaka saç kremi sürerim. Bakımını yaparım. Peki ya neden yıpranıyor bu saçlar?

İlk nedeni şüphesiz kuruluk. Kuru saç ve saç derisi biraz rüzgardan bile etkilenip zarar görüyor. Kurumanın nedeni olan ve saça uygulanan fön, perma, boya gibi etkenlerde bunu arttırıyor. Çözümü ise kuru saçlara uygun şampuan, saç kremi ve bakım kürlerinden geçiyor. Kullandığınız ve çok memnun kaldığınız ürün ve evde yapılan kürleriniz varsa bizimle paylaşın lütfen.

İkinci neden olarak ilk maddenin aksine saç yağlanması sayılabilir. Aşırı kuruluk ne kadar saça zarar veriyorsa aşırı yağlanmada aynı zararı veriyor. Saça uygun şampuan kullanılarak ve sık sık yıkanılarak giderilebilir.

Ve çoğunlukla zaman zaman hepimizin baş belası olmuş ve olacak olan kepek sorunu. Bir kere yakalandık mı bu belaya temizlemek için canımız çıkar! Yanlış şampuan kullanma, şampuanlamadan sonra saçın iyi durulanmaması veya kullanılan saç şekillendiricilerin uzun süre saçta kalması kepek sorununu da beraberinde getiriyor. Sanırım kepeğin tek çaresi kepek şampuanları kullanmak.
Bu yıpranmayı önlemek ve en aza indirmek için neler yapabiliriz?
  • Yazın deniz suyu ve güneş saçımızın yıpranmasını ve kurumasını kat ve kat arttırıyor. Bu yüzden saçımınızı koruyacak ürünler kullanmalıyız. Gün içerisinde sık sık tazelemekte saçımızda oluşan günlük nem kaybını engelleyecektir.
  • Saçımıza uygun olan şampuanları seçmeliyiz. 
  • Fön, perma, boya işlemlerini mümkün olduğunca az uygulamaya çalışmalıyız. (ama ne mümkün!)
  • Saçımıza mümkün olduğunca az kimyasal madde sürmeliyiz.
  • Kurutma sırasında yüksek sıcaklıklı makine yerine havlu kullanmalıyız. Yazın çok kolay oluyor da kışın o makinelere muhtacız malesef.
  • Saç fırçalarından uzak durmalıyız. Özellikle de ıslakken saçımızı taramamalı ve fırçalamamalıyız. İllaki taramamız gerekiyorsa sıvı saç kremlerini uyguladıktan sonra taramalıyız.

Yazın yıpranan saçlara öneriler için tıktıklayın

Gece gece benden bu kadar. Umarım bir yararım dokunmuştur.
He unutmadan "Elif o kadar şey yazdın peki sen hangi birini yapıyorsun" diyebilirsiniz. Şimdiden söyleyeyim belki %50-60 ancak yapıyorumdur. Siz yinede dediğimi yapın yaptığımı yapmayın :)

Son olarak konu için internette görsel ararken bulduğum fotoğrafı paylaşıyım;
Keşke bizimde saçlarımız böyle yıpransa!

15 yorum:

  1. benimde saçlarım yağlı ama nemsiz :/ kolay kırılıyor ve bazen senin de dediğin gibi yoluk gibi oluyor :)
    http://nypdsena.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. bende saçlarımla ilgili başım belada hafta da 2 kere bağdem yaşı ıyduluyorum 3 haftadır hala o kadar kuru ki

    YanıtlaSil
  3. Saçlarım röfleli ve bakmadığım zamanlar über kuruma ile karşı karşıya kalıyorum..

    http://negathive.blogspot.com/2013/07/sac-bakm-rutinim.html
    http://negathive.blogspot.com/2013/07/oriflame-nature-100-hindistan-cevizi.html
    http://negathive.blogspot.com/2013/07/oriflame-hairx-styling-isya-kars.html

    Kullandığım ürünler ve yaptığım bakımlar ile ilgili yazmıştım.
    Umarım faydalı olur.
    Sevgiler=)

    YanıtlaSil
  4. Canım ben şu anda pantene kullanıyorum fakat en iyisi bebek şampuanı sanırım bizim kullandıklarımızın içerisinde yok yok. Bu yüzden Johnsons baby şampuan alıcam pantene ı bitirince :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebek şampuanı da benim saçlara kar etmez ki canım :)

      Sil
    2. Haklısın canım benim de saçlarım bayağı bi yıprandı öncelikle bebek şampuanını denicem o da işe yaramazsa kestirip brezilya fönü yaptırcam uğraşamam valla her gün şekil vermekten bıktım artık ben de banyodan sonraki saçıma hiçbir işlem yapmadan dışarı çıkmak istiyorum ve bunun için brezilya fönü tek çözüm gibi görünüyo :)

      Sil
    3. Brezilya fönü güzel fikir aslında :)

      Sil
  5. Güzel bi post olmuş eline sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  6. merhaba, yumurta-evigen-bemiks-bepanten karışımını sürüp bir saat bekletmek çok iyi geliyor saçlarıma, tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...