Bu Blogda Ara

17 Haziran 2014 Salı

Avene Cleanance Solaire SPF 30 Güneş Kremi

Merhaba herkese
Bugün çok uzun süredir kullandığım bir güneş kreminden bahsedeceğim size. Ama ondan önce kremlerin üzerinde yer alan UVA ve UVB terimlerinin ne anlama geldiği hakkında ufak bir bilgi vermek istiyorum. Sizde cildinize uygun güneş kremini seçerken bunların bulunmasına özen gösterin.

UV kelimesinin açılımı ultraviyoledir. Yani gözle görülemeyen ışın anlamına gelir. Ozon tabakası delinmeden önce UV ışınlarına karşı bir kalkan görevi görüyordu. Ancak delinmesi sonucunda cildimiz direk bu ışınlara maruz kalıyor ve önlem almamız gerekiyor. UVA hemen hemen bütün güneş korumalarında olan ve cilde daha yavaş işleyen ışındır. Cildinizde güneş ışınları sonucu lekeler oluşmuşsa bunun nedeni UVA ışınlarından korunmamanızdır. UVB ışınları ise güneş yanıklarına neden olan ışınlardır. Bunun beraberinde cilt kanserini de getirirler. 

Bu gün bahsedeceğim güneş kremi Avene markasının yağlı ve akneli ciltler için çıkarttığı Cleanance serisine ait UVB/UVA filtresi içeren güneş kremi.
Yaz mevsimi için SPF30 az gelir diye düşünüyordum en başta. Ancak biraz araştırınca SPF30'un %93, SPF50'in %96 koruduğunu öğrendim. %3lük bir koruma için daha fazla kimyasal almak istemiyorum.

Rahatsız edici bir kokusu yok. Tersine oldukça hoş kokuyor.

Her sabah yüzümü temizledikten sonra cildime uyguluyorum. Çok fazla olmasa da parlak bir bitirişi var. Üzerine makyajımı yapıyorum. Yaz mevsiminde makyaj yaparken nemlendirici sürmeye ihtiyaç duymuyorum. Zaten karma olan cildime yalnızca güneş kremi yetiyor. Nemlendirme kısmını akşama bırakıyorum. Gün içerisinde makyajım da akma sorunu hiç yaşamadım. Yani Avene çok güzel bir makyaj bazı aynı zamanda.
Pompalı tüpte olması benim için çok büyük bir artı. Tüpte olanların içinde bi dünya krem kalıyor ve onları da almak için kes, sıyır, kap bul, içine koy... Bir sürü uğraş dur. Böyle havasız pompalı tüpler çok büyük kolaylık bu yüzden.

Yaz,kış severek kullandığım, mükemmel koruyan ve indirim bulduğum zaman hemen stokladığım bir güneş kremi Avene. Umarım sizin içinde yararlı bir yazı olmuştur. 

Güneş kreminizi seçerken mutlaka cildinize uygun olmasına dikkat edin. Kuru cilde sahipseniz krem formunda,karma yağlı cilde sahipseniz daha çok emülsiyon formda olan kremleri tercih etmeye özen gösterin.


*Fon olarak Elele dergisi 2014-Mayıs sayısı kullanılmıştır.

4 yorum:

  1. kullandığım bütün güneş koruyucular gibi bu da yapış yapış maalesef =/

    memyself-makeup.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Çok akışkan gelmişti bana ve cildimde parlamaya neden oluyordu.
    Ama bu sene cildim oldukça kurudu daha iyi olabilir :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...